Eerste AFJ actie bij Jumbo

Afgelopen zaterdag waren we
bij een Jumbo filiaal in Zelzaten.
Vóór onze aankondiging verkocht
dit filiaal nog konijnenvlees, (voor) nu niet meer!
Kom aankomende woensdag (25 april)
12:00 tot 15:00 naar onze demonstratie
bij het Jumbo hoofdkantoor
Rijksweg 15, Veghel

Samen eindigen we de konijnenindustrie!

De campagne tegen konijnenvlees breidt zich uit!

In januari publiceerde Onderzoeksgroep Ongehoord beelden van Belgisch meest diervriendelijke konijnenfokker. Hij gooide met dieren, pakte ze op aan hun staart of oren, veel konijnen waren ziek of dood, heel België sprak er schande van.Sindsdien staat de industrie onder druk. Activisten stonden bij de konijnenslachterij in Deinze, plakten stickers in supermarken en demonstreerden tegen restaurants in Antwerpen met flyers, krijttekeningen, stickers en valse reserveringen.

Om de verkoop van dierenleed verder af te snijden, zal Active for Justice nu ook bij supermarkten actie voeren. We zullen bij filialen gaan staan met flyers en beeldschermen, we zullen posters gaan plakken en klanten van Jumbo attenderen op het dierenleed. Jumbo beloofde in Nederland al eens geen konijnenvlees meer te verkopen. We willen dat Jumbo in al hun filialen in België en Nederland stopt met de verkoop van konijnenvlees.

Zolang konijnen gezien worden als product zal Active for Justice in opstand komen tegen dierenleed. We beloven je niet dat het leuk gaat zijn, comfortabel, gezellig of veilig. We beloven wel dat we zij aan zij gaan staan en samen een einde kunnen maken aan de uitbuiting van konijnen.

Op 20 april 12:00-15:00 voeren we actie bij een Jumbo in de buurt van Gent. Assenedesteenweg 117, Zelzate

Op 25 april 12:00-15:00 voeren we actie bij Jumbo’s hoofdkantoor in Nederland.Rijksweg 15, Veghel

Je kunt ook zelf acties organiseren, check www.activeforjustice.be Sluit je aan bij de campagne!

De campagne tegen konijnenvlees breidt zich uit!

Om de verkoop van dierenleed verder af te snijden, zal Active for Justice nu ook bij supermarkten actie voeren. In de regio van Gent willen activisten bij Jumbo een einde maken aan de verkoop van dode konijnen. We zullen bij filialen gaan staan met flyers en beeldschermen, we zullen posters gaan plakken en klanten van Jumbo attenderen op het dierenleed. Jumbo beloofde in Nederland al eens geen konijnenvlees meer te verkopen. We willen dat Jumbo in al hun filialen in België en Nederland alle merken konijnenvlees uit de schappen haalt.

Zolang konijnen gezien worden als product zal Active for Justice in opstand komen tegen dierenleed. We beloven je niet dat het leuk gaat zijn, comfortabel, gezellig of veilig. We beloven wel dat we zij aan zij gaan staan en samen een einde kunnen maken aan de uitbuiting van konijnen.

Sluit je aan bij de campagne!

Assenedesteenweg 117, Zelzate 20 april 12:00-15:00

Kom in actie tegen de konijnenindustrie!

Zaterdag 6 april demonstreren we weer in Antwerpen tegen restaurants die dode konijnen serveren.
Wanneer: zaterdag 6 april, 18:00
Startlocatie: beeld van Paul van Ostaijen, Pottenbrug 4, Antwerpen.
De demonstratie is ver van tevoren aangemeld bij de gemeente.

Solidair eindigen we de konijnenindustrie!

Repressie stopt ons niet! Afgelopen zaterdag werd onze demonstratie in Antwerpen wederom neergeslagen voordat het kon beginnen. De politie had als excuus dat de demonstratie te laat (1 week van tevoren) aan was gemeld. Natuurlijk was dit simpelweg een excuus om de kapitalistische interesses te beschermen. Met drie keer zoveel agenten als activisten, werden we weggestuurd, sommige met een “gebiedsverbod”. Een aantal activisten is het alsnog gelukt om posters tegen de konijnenindustrie te verspreiden.

Kom in actie tegen de konijnenindustrie!

Zaterdag demonstreren we weer in Antwerpen tegen restaurants die dode konijnen serveren. En we staan in solidariteit met internationale vrouwendag de dag ervoor.
Wanneer: zaterdag 9 maart, 18:00
Startlocatie: beeld van Paul van Ostaijen, Pottenbrug 4, Antwerpen

Actie en succes!

Gisteren (21feb) is er bekend geworden dat onbekende dierenrechtenactivisten stickers hebben geplakt en op de muur hebben getekend bij vier restaurants die nog dode konijnen serveren. Als active for justice juichen wij deze actie toe!

Zaakvoerder van Grand Café de Rooden Hoed claimt dat zijn konijnenvlees van een ‘correcte fokkerij’ komt. “Een fokkerij waarmee Delhaize en ook de Vlam (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, red.) samenwerkt.” Precies de type fokkerij waar onderzoeksgroep Ongehoord 24 januari gruwelijke beelden van heeft gepubliceerd. Dit namelijk bij konijnenfokkerij Konzo, die met hun parkkooien bekend staan als hét voorbeeld voor dierenwelzijn in België.
“Dat zijn parkkonijnen. Die lopen rond in een soort park”, claimt de zaakvoerder in een video door GVA.

Geen enkele konijnenfokker is ‘correct’. Konijnen verdienen het om te leven zonder opgesloten, verkracht en vermoord te worden. Vrij van menselijke dominantie.

Wij hebben onlangs ook bericht binnen gekregen van de Griekse Taverne dat zij zijn gestopt met het serveren van konijnen. Het tweede succes!

Alle konijnen vrij!

Nieuwsartikelen: https://www.gva.be/cnt/dmf20240223_95108564 https://m.gva.be/cnt/dmf20240221_97287897