Over Active for Justice

Active for Justice is een groep die haar oorsprong vindt in Maastricht. Wij zijn niet meer (of minder) dan een groep vrijwilligers die, op een actieve manier, een verandering teweeg willen brengen. Te vaak hebben we moeten aanschouwen hoe dieren worden uitgebuit, bomen worden gekapt en arbeiders worden onderdrukt. Door verschillende vormen van actie, of dat nou het verspreiden van flyers of burgerlijke ongehoorzaamheid is, gaan we onderdrukking aanpakken; elke vorm van onderdrukking!

Niet langer zullen we het accepteren dat dieren (mens, hond of kip) de dupe zijn van een onderdrukker, kapitaal of macht. Met geheven vuist zullen we ons hiertegen gaan verzetten. Wij zijn niet hen die opstaan voor de dieren, de onderdrukten, wij zijn de dieren die terugvechten! Vanop de barricaden, zij het symbolische barricaden die we met vreedzame acties creëren of de letterlijke barricaden die we steen voor steen opwerpen, zullen we de zwart-groene vlaggen hijsen totdat we de overwinning behalen.

We zullen onszelf en degenen rondom ons organiseren en een grote verscheidenheid aan activiteiten opzetten. Voor dat hebben we jouw hulp nodig; stuur ons je ideeën, tips, informatie of materialen. Alles dat bruikbaar is, is welkom! Active for Justice is gebaseerd op het principe dat we binnen de groep allen gelijk zijn en dat leiders niet zullen bestaan. We beslissen samen en gaan deze strijd samen aan. Onze kracht zit hem in onze geest, ons wapen is de solidariteit. We voelen ons genoodzaakt om nu in actie te komen, want elke seconde die we aan de zijlijn blijven staan of ons neutraal opstellen tonen we simpelweg niet meer dan dat we er niet genoeg om geven, sinds de strijd (en jammer genoeg ook het leed) door gaat, zelfs wanneer wij er niet zijn. We voelen ons genoodzaakt om ons te verzetten, en niet iemand anders te vragen, want wachten op de politie of overheid (en andere soortgelijken) resulteert altijd in lang wachten; compromissen over de levens van anderen is niet acceptabel!

Onze strijd is de totaalstrijd, met ons belangrijkste doel een sterke beweging op te bouwen. In de komende tijd hopen we te groeien en sterker te worden zodat de stemmen van hen die niet (hard genoeg) voor zichzelf kunnen spreken niet meer ongehoord kunnen gaan!

We zien jullie op straat!