Zelf je actie starten tegen foie gras

Wil je zelf een actie opzetten tegen foie gras, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dat is begrijpelijk! Je kunt natuurlijk altijd contact opnemen met ons, maar we hebben alvast een poging gedaan het je wat makkelijker te maken door alles hieronder op een rijtje te zetten.

E-mail
Het begint allemaal met het sturen van een e-mail naar de restaurants die foie gras verkopen. Je wil ze natuurlijk wel even de gelegenheid geven om zelf foie gras uit het menu te schrappen. Mogelijk hebben ze er gewoon nooit bij stil gestaan.

Hieronder kun je een voorbeeld e-mail vinden die je kunt personaliseren en gebruiken.


Brief
Krijg je geen reactie op de e-mail? Dat is jammer! Het kan zijn dat deze in de ongewenste e-mail terecht is gekomen, of dat het restaurant het niet serieus neemt. In dat geval is het goed om een brief te sturen. Deze vind je hieronder.Handleiding
Komt er nog steeds geen reactie of is het duidelijk dat het restaurant niet zoveel geeft om dierenwelzijn? Dan kun je ervoor kiezen om de straat op te gaan.

Wat daar zoal bij komt kijken kun je vinden in onze handleiding. Hieronder kun je deze handleiding downloaden.

Persbericht
Wil je graag wat persaandacht krijgen voor je actie? Dan is het raadzaam om een persbericht uit te sturen. Een voorbeeld daarvan vind je hier: