Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Solidair met acht aangeklaagde klimaatstrijders: Kom naar de rechtszitting op 19 juli!

19 juli 2023

Active for Justice Solidair met acht aangeklaagde klimaatstrijders: Kom naar de rechtszitting op 19 juli!

In januari 2023 liet het Openbaar Ministerie acht klimaatactivisten aanhouden: zeven mensen van Extinction Rebellion (XR), plus Joke Kaviaar, als anarchist actief in klimaatstrijd en op allerlei andere fronten. De politie arresteerde deze mensen, het OM brengt ze voor de rechter op verdenking van ‘opruiing’ omdat ze opgeroepen hadden tot deelname aan de A12-blokkade tegen fossiele subsidies van 28 januari 2023. Active for Justice verklaart zich solidair met deze acht klimaatstrijders, roept op om de strafvervolging tegen deze mensen onmiddellijk stop te zetten, en roept op om steun aan alle acht te betuigen door bij de rechtszitting op 19 juli aanwezig te zijn.

Natuurlijk komen we op voor Joke Kaviaar, die zich hard maakt voor een groen anarchisme waar ook Active for Justice haar inspiratie uit put. Maar we zijn nadrukkelijk solidair met alle acht! We komen dus evengoed op voor de zeven dappere XR-strijders in wie wij eveneens vrienden en bondgenoten herkennen in de strijd voor de planeet en voor het leven. Alle acht verdienen de vrijheid. Alle acht verdienen onze steun. Kom naar de rechtszitting op 19 juli, om 8:45 (begint om 9)  uur ‘s ochtends, Gerechtshof Den Haag, Prins Clauslaan, Den Haag!

Voor een relaas en beschouwing hierover, zie Joke Kaviaar, ‘19 juli: Politiek proces wegens oproep de A12 te blokkeren – de achtste “opruier”’, 7 juli 2023

Gegevens

Datum:
19 juli 2023