ACTIEVOERDERS BEZETTEN RESTAURANT IN UTRECHT


[ -English below- ]

BREKEND! ACTIEVOERDERS BEZETTEN RESTAURANT (volg voor updates!)
BREAKING! ACTIVISTS OCCUPY RESTAURANT (follow for updates!)

Sinds 19 uur bezet een groep actievoerders restaurant Bistronome Des Artes in Utrecht,  Lijnmarkt 48, uit protest tegen de verkoop van foie gras. Sommige actievoerders hebben zich vastgeketent met lock-ons en er worden leuzen geroepen. 

Al sinds enige tijd voert Active for Justice actie bij dit restaurant, nadat er op verzoeken via e-mail en brief niet gereageert werd. Het is een van de weinige restaurants die foie gras na contact en/of een korte campagne nog niet van de kaart heeft gehaald. 

Voor foie gras worden ganzen en eenden, veelal door dwangvoeding, vetgemest. Hun levers (opgezwollen tot wel tienmaal de maat van een normale lever) eindigen dan als foie gras op de borden van restaurant-bezoekers. Wij zijn van mening dat 2023 een goed jaar is om hier een einde aan te maken. Doe je met ons mee?

Laat je horen tegen dierenleed, weg met foie gras! 

*Updates van het verloop worden z.s.m. geplaatst, op dit moment is iedereen nog in het restaurant!*

———————————–

Since (*time action*) a group of activists are occupying Bistronome Des Arts in Utrecht,  Lijnmarkt 48,  as a protest against the sale of foie gras. Some activists have chained themselves with lock-ons and slogans are being shouted. 

Already for a while now Active for Justice is organizing actions at this particular restaurant, after requests via e-mail and letter to remove this cruel product were being ignored. It’s one of the few restaurants that is not taking foie gras out of the menu after contact and/or a short time of protesting.

For foie gras ducks and geese are being fattened up, mostly with forced feeding. Their livers (swollen to about 10 times the size of a normal liver) end as foie gras on the plates of restaurant-visitors. We are sure that 2023 is a good year to end this. Will you join us? 

Let yourself be heard against animal cruelty, stop foie gras! 

*Updates about the protest are being placed a.s.a.p, at this moment everyone is still in the restaurant!*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *