(Utrecht) Opnieuw succesvolle actie tegen foie gras!

Afgelopen weekend zijn we opnieuw de straat op gegaan tegen foie gras, en we zijn verheugd te verkondigen dat twee van de drie restaurants dit gruwel-product van de kaart hebben gehaald. We blijven het uiteraard in de gaten houden, maar voor nu is dit uiteraard fantastisch nieuws!

We begonnen en eindigden daardoor ons protest bij Bistronome des Arts. Op een paar gebruikelijke commentaren na (‘’ga werken!’’) waren de reacties overwegend positief. Veel duimen omhoog, en tweemaal scandeerde een voorbijganger onze leuzen mee. Een derde voorbijganger ging het restaurant binnen en sprak een medewerker aan, waarbij ze duidelijk maakte dat het walgelijk was dat ze nog steeds foie gras verkochten.

Ditmaal protesteerden we niet alleen bij de ingang, maar ook bij de achterkant. Zo konden we van beide kanten voorbijgangers, restaurant-bezoekers én personeel duidelijk maken waar Bistronome des Arts haar winst mee verdient.

We zullen doorgaan totdat zij besluiten dit product van de kaart te halen. We kondigen dan ook snel weer een nieuwe actie aan. Doe mee, en laten we samen Utrecht wat diervriendelijker maken!

Tot de laatste kooi leeg is.

Eén antwoord op “(Utrecht) Opnieuw succesvolle actie tegen foie gras!”

Reacties zijn gesloten.