Steun de bezetters!

Op vrijdag 6 januari 2023 heeft een groep dappere activisten het restaurant Bistronome des Arts bezet, uit protest tegen de verkoop van foie gras.

Ondanks herhaaldelijke verzoeken via e-mail, brief en middels legaal protest, had dit restaurant toch nog dierenleed boven dierenwelzijn gekozen. Om op te komen voor de ganzen en eenden in deze gruwelijke industrie, zagen de bezetters dan ook geen andere optie dan het wapen van de burgerlijke ongehoorzaamheid in de hand te nemen.

Nu moesten zij zich voor de rechter verantwoorden. In plaats van dat dierenleed veroordeelt wordt, zijn het de actievoerders die terecht staan. De bezetters zijn schuldig bevonden, maar hebben geen straf gekregen.

De tegenpartij gaat daarmee niet akkoord, en is in hoger beroep gegaan. Die zaak moet nog dienen. Hoewel we er met vol vertrouwen en goede moed tegenin gaan, zijn er flink wat kosten mee gemoeid voor de advocaat.

Wil je ons steunen en helpen de kosten te dekken, zodat wij actie kunnen blijven voeren? Graag! Een stichting heeft het IBAN nummer ter beschikking gesteld, en daar zijn we heel blij mee.

Je donatie is méér dan welkom op :

IBAN: NL75INGB0004253090
ten name van: Ithaka te Utrecht
Onder vermelding van: Active for Justice