Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

(Utrecht) Protest bij de NVWA

14 april 2023 @ 13:00 - 15:00

Op 11-04-2023 heeft onderzoeksgroep Ongehoord schokkende beelden naar buiten gebracht*. Deze beelden laten afschuwelijke praktijken zien; angstige koeien die geslagen worden, dieren die nauwelijks meer kunnen staan en tal van verwondingen.

Daarom gaan we actievoeren bij de NVWA. Deze instantie, die zegt het dierenwelzijn te waarborgen, heeft tal van keren zieke en gewonde dieren goedgekeurd voor transport, terwijl dat niet zou moeten mogen. Nu de feiten op tafel zijn gelegd, wijst de NVWA vooral met het vingertje naar anderen…..

Zijn we teleurgesteld? Ja. Zijn we verrast? Absoluut niet. Keer op keer komen beelden met dit soort misstanden naar buiten, keer op keer worden er reacties van afschuw gegeven, maar keer op keer verandert er vrijwel niets**.

Wij hebben geen vertrouwen meer in dit systeem en in de NVWA, die zogenaamd het dierenwelzijn beschermen. Met deze actie hebben we dan ook twee eisen:
1: We willen duidelijk maken dat de NVWA onderdeel is van het huidige probleem. Het moet afgelopen zijn met het vingertje elders wijzen; de NVWA is net zo goed schuldig aan dierenleed.
2: Opnieuw is duidelijk geworden dat dierenwelzijn in de dierindustrie niet belangrijk is, ondanks tal van beloften en toezeggingen. Daarom willen we een statement maken voor een plantaardige toekomst, en tegen het gesol met dieren voor winstbejag.

Doe je mee?
Datum: vrijdag 14-04-2023
Verzamelplek: Moreelsepark (vanuit daar lopen we gezamenlijk naar de NVWA).
Tijd: 13:00

Vraag vrij van je werk, verzet je afspraken, en nodig je vrienden uit!
Tot vrijdag!

*https://www.facebook.com/Ongehoord/videos/1262700684600031/
**https://www.ongehoord.info/onderzoek/nvwa-nog-steeds-in-de-fout

Gegevens

Datum:
14 april 2023
Tijd:
13:00 - 15:00
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

Active for Justice
E-mail
info@activeforjustice.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Moreelsepark
Moreelsepark
Utrecht, 3511 EP Nederland
+ Google Maps