Alle konijnen vrij!

Active For Justice richt haar pijlen op de konijnenindustrie. Na het succes van onze campagne tegen foie gras, is het nu de beurt aan konijnenvlees.

Konijnen zijn kwetsbare en stressgevoelige dieren. In de industrie worden ze gehouden in kooien, ze zullen nooit een hol graven, nooit met hun familie leven, nooit buiten komen en nooit gras eten. In plaats daarvan zitten ze met duizenden in een stal, op gaas of plastic. De moederdieren worden elke 6 weken verkracht met het insemininatiepistool. Na een jaar zijn de moeders zo verzwakt dat ze naar de slacht gaan. Hun kinderen gaan al na 10 weken op transport. We kennen allemaal de beelden uit de stallen. Konijnen met wonden, afgevroten oren, verlamde en zieke dieren, ontstoken oogjes, kale plekken: dierenleed is de norm in de konijnenindustrie. https://ongehoord.info/onderzoek/konijnen-het-haasje-onderzoek-naar-diervriendelijke-parkkooien

We willen geen grotere kooien, maar lege kooien.

We gaan actie voeren bij alle restaurants die nog konijnenvlees op het menu hebben. We gaan zorgen dat supermarkten geen konijn meer verkopen. We gaan de konijnenslachterijen plat leggen. We gaan de konijnenfokkers sluiten.

Sluit je aan bij onze campagne, kom naar acties en organiseer acties in je eigen stad. Samen kunnen we de konijnenindustrie kapot krijgen.