Actie en succes!

Gisteren (21feb) is er bekend geworden dat onbekende dierenrechtenactivisten stickers hebben geplakt en op de muur hebben getekend bij vier restaurants die nog dode konijnen serveren. Als active for justice juichen wij deze actie toe!

Zaakvoerder van Grand Café de Rooden Hoed claimt dat zijn konijnenvlees van een ‘correcte fokkerij’ komt. “Een fokkerij waarmee Delhaize en ook de Vlam (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, red.) samenwerkt.” Precies de type fokkerij waar onderzoeksgroep Ongehoord 24 januari gruwelijke beelden van heeft gepubliceerd. Dit namelijk bij konijnenfokkerij Konzo, die met hun parkkooien bekend staan als hét voorbeeld voor dierenwelzijn in België.
“Dat zijn parkkonijnen. Die lopen rond in een soort park”, claimt de zaakvoerder in een video door GVA.

Geen enkele konijnenfokker is ‘correct’. Konijnen verdienen het om te leven zonder opgesloten, verkracht en vermoord te worden. Vrij van menselijke dominantie.

Wij hebben onlangs ook bericht binnen gekregen van de Griekse Taverne dat zij zijn gestopt met het serveren van konijnen. Het tweede succes!

Alle konijnen vrij!

Nieuwsartikelen: https://www.gva.be/cnt/dmf20240223_95108564 https://m.gva.be/cnt/dmf20240221_97287897

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *