Campagne verloop

24 januari Ongehoord komt naar buiten met beelden uit Vlaamse konijnenkwekerij en -mesterij Konzo, de grootste en bekendste konijnenhouderij van België. Konzo staat bekend om haar ‘innovatieve en diervriendelijke’ aanpak.

25 januari – 1 februari VLAM, de propaganda machine van de vee-industrie heeft de Jaarlijkse week van het konijn om mensen te stimuleren Konijnenlichamen te consumeren.

27 januari BiteBack België start een campagne tegen de konijnenindustrie en houdt een demonstratie in Antwerpen.

12 februari Active for Justice richt ook diens pijlen op de konijnenindustrie en kondigt aan eerst restaurants die konijnenvlees op het menu hebben te bezoeken.

14 februari Bite Back deelt inspectieverslagen van konijnenslachter Van Assche. 27 van de 52 inspecties tussen 2022 en 2023 bevatten overtredingen.

16 februari Active for Justice houdt diens eerste demonstratie bij een restaurant in Antwerpen. Nog voordat de eerste flyer uitgedeeld kon worden legt een overweldigend aantal agenten de demonstratie plat met twee arrestaties als gevolg, er wordt materiaal in beslag genomen waaronder twee banners en een paar honderd flyers.

18 februari Active for Justice lanceert een actiepagina gericht op de restaurants die konijnen lichamen verkopen. Op deze pagina kunnen mensen inspiratie opdoen en zelf aan de slag met de campagne.

20 februari Naar aanleiding van de campagne is het eerste restaurant gestopt met de verkoop van konijn!

21 februari Ilse van Dienderen (kandidaat Groen) stelt kritische vragen aan Bart de Wever (burgemeester van Antwerpen) omtrent het politie optreden op 16 februari.

21 februari Naar aanleiding van de campagne is het tweede restaurant gestopt met de verkoop van konijn!

21 februari Activisten plakken stickers en tekenen op vier restaurants die nog dode konijnen verkopen. Lees meer… Meerdere artikelen verschijnen online, op tv en in de krant.

1 Maart Demonstratie in Antwerpen bij meerdere restaurants die dode konijnen verkopen.

9 Maart Demonstratie in Antwerpen word neergeslagen. Actievoerders plakken posters.

Toekomst Doormiddel van een diversiteit aan tactieken en acties, gaan we samen de konijnenindustrie ten einde brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *