Binnengekomen hit report: ‘Nog een actie tegen dag van de jacht’

Onderstaand bericht is bij Active For Justice binnengekomen. Zoals we eerder al schreven in ‘Vrijheid voor de dieren! Stop de jacht! juichen wij de acties toe.

Nog een actie tegen dag van de jacht

Een toevoegend hit report op acties die zijn geweest.

Dag van de bloederige leugens.

Op 14 oktober 2023 wordt voor het eerst in Nederland de ‘dag van de jager’ georganiseerd in nationaal park de Hoge Veluwe. Onder het mom van wildregulatie en het behoud van ecosystemen vermoorden deze mensen onschuldige wilde dieren voor hun genot. Om deze reden heeft een groep mensen een van de ingangen van het park beklad en gesaboteerd.

Hierbij een van hen:

“De hoge veluwe is een nationaal park dat omringd is door hekken en waarvoor iedereen die naar binnen wil dat alleen kan doen door met een pinpas een kaartje te kopen. De enige die naar binnen of buiten kunnen gaan zijn dus ook mensen. Wilde dieren zitten opgesloten en ze worden doodgemaakt zonder dat ze enige uitweg hebben. Daarom hebben wij besloten actie te ondernemen tegen de dag van de jager en het park.

Het wild is geen abstract concept, maar een groep individuen die allen hun eigen recht hebben op leven en bewegingsvrijheid. Zij die onderdeel zijn van ‘het wild’, kunnen zichzelf regelen en hebben de mensheid daar niet voor nodig. Het idee dat jagers wel nodig zijn voor het behoud van het ecosysteem en regeling van de biodiversiteit kan niet onderbouwd worden met bewijs en is een uitoefening van menselijke dominantie over andere dieren. Daarnaast hebben alle dieren intrinsieke waarde en zouden ze om geen reden vermoord moeten worden.

Het is juist nodig om dieren die nog leven te beschermen, en om zij die terugkeren te verwelkomen en laten leven.

Val niet voor de greenwashing propaganda van de jager!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *