(Eindhoven) tweede protest bij Antonio’s!

Afgelopen zondag zijn we voor de tweede keer de straat op gegaan in Eindhoven. Ondanks een weersvoorspelling vol regen en het feit dat veel mensen niet konden wegens andere activiteiten dit weekend, stonden we er toch met 17 personen. Een aantal om trots op te zijn!

Het protest zou vandaag plaatsvinden bij Antonio’s. Dit restaurant is meermaals op de hoogte gebracht van het dierenleed achter foie gras, maar heeft er blijkbaar geen enkele moeite mee dat ganzen en eenden meermaals per dag een 30 centimeter lange buis in de keel krijgen gestopt, waarmee ze onder dwang voeding krijgen toegestopt totdat de lever opzwelt tot wel tienmaal het normale formaat.

Bij Antonio’s hebben we ongeveer anderhalf uur lang luid en duidelijk kenbaar gemaakt waarom we er stonden. Veel mensen namen onze flyers aan of bleven luisteren naar ons praatje. Supertof! Met stoepkrijt-spray zijn er enkele afbeeldingen/slogans gespoten en de fotoborden lieten niets aan de verbeelding over.

Door een voetbalwedstrijd in de directe omgeving waren er ook wat voorbijgangers duidelijk onder invloed van bepaalde substanties, die ons protest erg interessant vonden. Zij bleven voor de ingang rondhangen, wat er (onbedoeld) voor zorgde dat veel mensen snel aan het restaurant voorbij liepen. Een andere voetbalsupporter stak een rookbom af, wat niet onze bedoeling was, maar wel voor een tof effect zorgde en veel aandacht genereerde voor onze actie!

We gaan de dieren nooit of te nimmer in de steek laten. Wij weten hoe ze behandelt worden en hebben het dierenleed gezien dat er met de productie van foie gras verbonden is. Zo lang als het nodig is gaan we dan ook terugkomen bij Antonio’s. Doe je de volgende keer met ons mee?

Dieren hebben rechten,
STOP FOIE GRAS!