Record aantal deelnemers aan actie tegen foie gras in Utrecht!

Afgelopen zaterdag 3 december hebben wij weer actie gevoerd tegen foie gras in Utrecht. Zo stonden wij weer bij Cantina di David en Bistronome des arts, om deze te laten weten dat wij niet stoppen tot ze geen foie gras meer verkopen.

Ondanks het koude weer waren we met een behoorlijke groep, met veel nieuwe gezichten. Gezien de groei van de groep, is het duidelijk dat er groot draagvlak is voor onze campagne.

We begonnen als gebruikelijk bij Bistronome des arts waar overigens nog geen klanten aanwezig waren, in tegenstelling tot eerdere protesten, wij gaan er dan ook van uit dat wij hier invloed op hebben gehad.

Al snel gingen we door naar Cantina di David waar ook nog geen ziel binnen te vinden was. Het personeel kon zich erg om ons vermaken, een van de medewerkers scandeerde ook een Italiaanse leus tegen foie gras, namelijk “no a foie gras”. Het is mooi om te zien dat ook het personeel foie gras niet vind kunnen, de eigenaar daarentegen was niet blij ons terug te zien. Overigens was de feedback vanuit voorbijgangers overwegend goed (of over voetbal).

De tweede keren bij beide restaurants waren nog altijd vol passie. Inmiddels hadden beide toch klanten weten te trekken, hoewel weinig. Zowel Cantina di Davidals Bistronome des Arts, lijden duidelijk onder onze campagne, sinds het begin van onze campagne is hun klandizie gekrompen. Maar zolang ze doorgaan met het verkopen van dierenleed, zullen wij doorgaan met actie voeren.