(Utrecht) Actie tegen Bistronome en Cantina di David

Afgelopen donderdag middag zijn we weer bij elkaar gekomen om tegen foie gras te demonsteren. Er zijn nog twee restaurants in Utrecht die foie gras verkopen. Bistronome des Arts en la Cantina di David. Met een spandoek, borden en vlaggen en megafoon zijn we naar het eerste restaurant gegaan alwaar we voor de ingang stonden. De voorkant was zo goed als verlaten en zodra we begonnen ging meteen de deur dicht. We maakten onze boodschap luid en duidelijk kenbaar. Er kwam handhaving aan gereden maar die liet ons in eerste instantie met rust. Maar toen we de hoek omgingen om onze boodschap aan de andere kant van het restaurant te laten horen werden we aangesproken door de handhaving. Die stelde dat we teveel lawaai maakte met de megafoon. We kunnen echter nooit luid genoeg zijn voor zij die onderdrukt worden, en onze stem zal gehoord worden!

Daarna zijn we naar la Cantina di David gegaan. Dit restaurant zit aan de werf en verkoopt bedrog over de ruggen van dieren. Op hun website schrijven ze dat ze diervriendelijke foie gras verkopen, maar bij navraag door ons onderzoeksteam geven ze te kennen dat het foie gras betreft die lokaal is geproduceerd of uit Frankrijk. Nieuwsflash: vanwege dierenleed is de productie van foie gras in Nederland verboden. Dan blijft Frankrijk over: daar is dwangvoeding vastgelegd in de wet, en dat is pertinent níét diervriendelijk. Daar hebben we voor de ingang gestaan en flyers uitgedeeld op het terras. Het was een eerste keer bij dit restaurant, maar zolang ze door blijven gaan met de verkoop van foie gras komen we terug!

Komende zaterdag staan we er weer, en we hebben jouw hulp nodig. We gaan deze campagne sowieso winnen, onze passie voor vrijheid zal altijd sterker zijn dan hun winstbejag, maar hoe sneller hoe beter. Wil je ook komen? Zie het event op onze pagina!

Tot de laatste kooi leeg is, en het systeem van onderdrukking voor winst niets meer is dan een laag as waarop we proosten op de gewonnen vrijheid!